Web Analytics Made Easy - Statcounter

لحظه ای چشمان خودتان را ببینید و دنیایی را تصور کنید که در آن هیچ نوع بنر یا اعلامیه وجود ندارد. در واقع همین دنیای امروز خودمان بدون بنرو اعلامیه و آگهی ترحیم را تصور کنید. شاید کمی وحشتناک باشد. وقتی بخواهیم همه این ها را حذف کنیم عملا المان های مهمی از جلوی چشمان ما کنار می روند. در واقع احتمالا ما با دنیایی تهی و خالی از همه چیز مواجه خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طراحی و بنر، معجزه ای که بارها تکرار می شود!

اگر پیامبر اسلام به جای یک بار صدها بار ماه را به دو نیم تقسیم می کرد و یا اگر موسی به جای چند مرده چند هزار مرده را به سبب معجزه به دنیا باز می گرداند، آیا معجزات این پیامبران خدا اثر گذار بود؟

معجزه زمانی معجزه و خرق عادت است که برای یک بار یا تعداد محدودی اتفاق بیفتد. معجزه ای که چندین بار رخ دهد عملا تبدیل به یک عمل تکرار پذیر می شود و علم می تواند برای این عمل تکرار پذیر قانون وضع کند و این یعنی دیگر جذابیت خاصی برای مخاطب نخواهد داشت.

بنرهای تبلیغاتی و انواع آگهی ها مانند آگهی ترحیم و کارت ویزیت و ... همه و همه معجزاتی در دنیای تبلیغات محسوب می شود که به سبب تکرار بسیار عملا چندان به چشم نمی آیند. مخاطب در دل هزاران هزار بنر و طراحی گیر کرده و این باعث شده است که بسیاری از این طراحی ها دیده نشود.

بگذارید کمی ساده تر توضیح دهیم. ذهن انسان روزانه با میلیون ها اطلاعات تصویری، صوتی، بویایی و ... در ارتباط است. حال اگر ذهن انسان بخواهد تک تک این اطلاعات را تحلیل کند و یا آن ها را بررسی کند، عملا احتمالا زندگی انسان چند لحظه به طور نمی کشید. چرا که این کار توانایی خارج از حد تصور می خواهد. اتفاقی که رخ می دهد این است که، ذهن انسان از ظرف های مختلفی برای دسته بندی اطلاعات استفاده می کند.

این ظروف بر اساس ویژگی های مشترک بین اطلاعات تقسیم بندی می شود و بر اساس آن ذهن تصمیم می گیرد که سراغ کدام اطلاعات برود و کدام اطلاعات را بدون تحلیل دور بریزد. بسیاری از اطلاعاتی که اطراف ما وجود دارد عملا بدون هیچ تحلیلی دور ریخته می شود. این اتفاقی است که برای بسیاری از طراحی ها، بنرها و انواع اطلاع رسانی های اطراف زندگی ما رخ می دهد.

حال سوال این است، با توجه به این که عملا انسان ها به این اطلاع رسانی ها و بنرها عادت کرده اند و این عادت به اندازه ای است که در برابر بسیاری از این اطلاعات بی تفاوت هستد، عملا تاثیر این بنرها و اطلاعیه ها چیست؟ در واقع بودن یا نبودن اطلاعیه هایی مانند " لطفا با ماسک وارد شوید " یا ده ها بار دیدن یک " کارت ویزیت دکوراسیون داخلی " در چیست؟

تکرار، معجزه ای پنهان

تکرار معجزه ای است که هیچگاه انسان نتوانست به درستی آن را درک کند. تکرار می تواند کاری کند که لطیف ترین جنس در عالم هستی مانند قطرات آب بتوانند یکی از سخت ترین اجسام این دنیا یعنی سنگ و صخره را طی مدت چند سال از سوراخ کنند. تمام این اتفاق تنها به یک دلیل رخ می دهد و آن دلیل " تکرار " است.

احتمالا راه رفتن کودکان نوپا را دیده اید. آن ها به ازای هر قدم خود فکر می کنند و این فکر کردن عملا سرعت آن ها را بسیار کند می کند. در حالی که بسیاری از ما امروز حتی به راه رفتن خودمان هم نگاه نمی کنیم و به نظر فکر کردن به این مسئله هم برای ما خنده دار است!

داستان همین است. تکرار باعث می شود که ذهن ناخودآگاه شما کم کم آن مفهوم و اطلاعات را یاد بگیرد. این اتفاق باعث می شود که ذهن خودآگاه شما آزاد شود و به کارهای دیگر بپردازد. بنابراین شما برای تنفس کردن، پلک زدن، راه رفتن، انجام کاری که در آن حرفه ای هستید و ... عملا فکر نمی کنید و آن را به هوش واقعی ذهن خود سپرده اید.

داستان اینجا هم همین است. زمانی که شما یک بار اطلاعیه " لطفا با ماسک وارد شوید " می بینید، هیچ واکنشی نشان نمی دهید. در واقع ذهن شما آن را ندیده است. اما هر بار که این عبارت و اطلاعیه بیشتر و بیشتر تکرار می شود، ذهن شما ویژگی جدیدی برای این مفهوم قائل می شود و آن را در دسته بندی جدید قرار می دهد.

اما موضوع اصلی این است که این نوع تاثیرگذاری و تکرارپذیری را بیشتر می توان در اعلامیه ها و طراحی بنرها و ... پیدا کرد. در واقع یک اساس مهم تکرار، ثابت بودن آن است. فضای مجازی و شبکه های اجتماعی درست مانند آب روان هستند و هیچ نقطه اتکای ثابتی ندارند.

اما یک بنر چاپ شده یا یک آگهی ترحیم ثابت است. پاویسا بر این اساس سعی کرده است بنرها و اطلاعیه هایی را طراحی و آماده کند که عملا قابلیت تکرار پذیری بالایی داشته باشند و همچنین نکته مهم اینجاست که پاویسا با استفاده از خلاقیت هایی در طراحی سعی کرده است طرح را نزدیک به آن چیزی کند که به نظر ذهن مخاطب آشنا و تکرار شده است، این چنین ذهن سریع تر توجهش به بنر و اطلاعیه جلب می شود. نظر شما چیست؟

منبع: الف

کلیدواژه: معجزه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۶۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت انتخاب رشته دکتری، امروز به پایان می رسد

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا پایان امروز شنبه ۸ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته ‌محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته ‌محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

بر این اساس داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشته‌محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته‌محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخاب‌های خود اقدام کنند.

داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذکور به نشانی www.azmoon.org  مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند؛ ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر، اطلاعیه تمدید مهلت انتخاب رشته و اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ که در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است را به دقت مطالعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد
  • بیمارستان محب مهر پلمب نشده است
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل حجاب یا اختلاف ملکی؟
  • تکذیب پلمب یک بیمارستان به دلیل کشف حجاب در شمال تهران
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب؟
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • مهلت انتخاب رشته دکتری، امروز به پایان می رسد